fórum

nové téma Hledat řazení
Řazeno .
Řadit od

FRanta - bikecheck

Konečně jsem se dostal k svýmu Františkovi! Není třeba snad představovat známého stavitele ocelových rámů a kol Františka Mrázka, otce i mého rámu. V létě jsem se po pár drkocavých lokalitách rozhodl, že nastal čas vyměnit hardtail za nějaký to péro pod zadkem.

Rozhodovaly finance, je to tak, ale teď nelituju!

Koncem léta jsem napsal Frantovi, jak to má s tim vařením rámů. Zjišťoval různý míry a velikosti, co k tomu bude potřebovat, včetně tlumiče, kterej se nepoved úplně na poprvé:-) Zadání vyšlo zhruba takhle – geomerie podobná Transition Dirtbag (okoukaný a vyzkoušený od PePeho), velikost malá, zdvih kolem 180mm, zadní osa 12x150mm, barva „raw“. Po peripetiích s tlumičem mi Franta po zhruba 3 týdnech píše, že rám je připravený k odběru. Vydávám se na cestu ku Praze, pro novej rám! Za 11500kaček, nekup to!

Přivez jsem s sebou pár komponentů, kterými Franta osazuje rám – hlávko, střed, kliky, napínák, zadní brzda a co je třeba je hned upraveno na míru rámu. Zapomněl bych na tlumič, ale ten je třeba poslat předem.

V mezičase výroby rámu jsem přemejšlel, jak ho označit? Na Norcu byl pěknej štítek na hlavovce a tak jsem si říkal, že by to chtělo něco slušivýho i na Frantu přeci! Inu vymyslel jsem si logo tvaru rámu s nápisem „franta“. Mně se líbí, ovšem jsem zaujatej, takže můžete posoudit sami, jak se to povedlo. Logo jsem nechal vypálit z 1mm nerezovýho plechu a vyplotrovat z černý fólie.

Přesednutí z hardtailu na fulla je těžko popsatelný. Je to úplně něco jinýho. První seznamovací jízdy byly opartný a postupně sem zjišťoval, co všechno si nechá líbit.

Co se týče samotných komponentů...fainšmekři si řeknou žádná sláva, ale věci jsem přeskládal až na pár výjimek z Norka a už na něj jsem kupoval věci aby něco vydržely a nestály majlant!

###Konkrétně:

##základ
- rám: Franta Mrázek, 180mm
- tlumič: FOX DHX5 2009
- vidlice: Marzocchi RC2ETA 2007

##řízení
- hlavový složení: DaBomb Nuclear zelená
- řidítka + představec: Truvativ Hussefelt
- brzdy: Avid Juicy 7 + 203mm kotouče
- páčky: Sram X5
- gripy: Lizardskins + BikeHazard custom zelený zámky + PR záslepky

##pohon
- pedále: DaBomb Fire Bomb
- kliky + střed: Truvativ Hussefelt + Giga pipe DH
- převodník: Gebhardt 36z
- napínák: Shaman 4x Pro + vnejší Shaman rockring
- řazení: Sram X5

##kola
- náboje: DaBomb 20mm + Novatec 12x150mm
- ráfky: Alex Rims DM24
- pláště: Kenda Nevegal 2.5 double sidewall

##posed
- sedlovka: Truvativ Bolt XR 350mm
- objímka: BikeHazard custom zelená
- sedlo: montážní Merida

Snad sem na nic důležitýho nezapomněl. Super je, že ikdyž je to kolo na freeride, vidle se dá díky ETA patroně snížit na cca 100mm, sedlovka vytáhnout hooodně vysoko a z Franty se tak stane enduro bike (až na ty pláště :-) ) a mělo by se nechat dojet i pár km na vejlet. Prostě je univerzální!

Na závěr mé díky patří – Františku Mrázkovi, BikeStuff.cz, BikeHazard (custom zelený doplňky), KovoJuhász (výpalky loga), FRBS.cz a Ramala.

Zpět na článek

Diskuze:
FRanta - bikecheck

25. 4. 2009 7:43 | odpovědět | citovat | #    
CERW
CERW

koukam modelovejch fotek kola máš přehšle:D

25. 4. 2009 9:28 | odpovědět | citovat | #    
goodfella
goodfella

už dlouho sleduju trend známkování…jen se směji :-) :-)

25. 4. 2009 10:51 | odpovědět | citovat | #    
mazlík

jeto pěkný, mně se akorát nelíbí ty tenoučký trubky vzadu na mrázkovi, ale tak je to ocel, takže to chápu ;) jinak krásnej kousek a ten znak vcelku taky povedenej, připomíná mi to stylovej nápis na kolech favorit ;)

25. 4. 2009 12:20 | odpovědět | citovat | #    
WnemOne

Fuu, pekny report a suprovy bajk … tot mi este pomohlo v rozhodovani :)

slanco91(na)yahoo.com | 25. 4. 2009 14:06 | odpovědět | citovat | #    
sla

Velmi pekný.. po fulle od mrázka pokukujem už celkom dlho, lebo tiež jazdím na pevňáku a cítim, že pre moje kolená to niekedy už nie je to pravé.. Píšeš, že full je oproti pevňáku obrovský rozdiel, to je mi jasné, len chcel by som sa spýtať, že ak si mal možnosť vyskúšať aj iný full, tak ako chodí konkrétne tenrto franta oproti iným celopéram.. Moc moc diky za odpoveď, za bajk dávam jasnú jedničku :-)

25. 4. 2009 21:21 | odpovědět | citovat | #    
goodfella
goodfella

sla – no, predloni sem se parkrat svez na Norcu Atomic a to je moc dlouha doba na to abych srovnal zazitky a s jinym nemam temer zadnou zkusenost :-) ale myslim si, ze kdyz si tohle poridis misto pevnaka, bude to takovej rozdil, ze bys i na jinych kolech vnimal to pruzeni a jak se to „chova“ oproti jinym systemum bys v tu chvili neresil :-)

25. 4. 2009 21:34 | odpovědět | citovat | #    
sla

diky za odpoved.. Myslím teda, že nemám nad čím váhať, snáď ho na leto poriešim, za tú cenu je to asi ozaj to najlepšie čo sa dá zohnať.. Ešte raz dik a nech Ti franta slúži :-)

26. 4. 2009 9:22 | odpovědět | citovat | #    
Tadeas
Tadeas

Máš to moc pěkný učelně a perfektně slazený. Dobře si to napsal :-)

Rraptor(na)azet.sk | 26. 4. 2009 9:52 | odpovědět | citovat | #    
mato

No ja mam franta tiez a nelutujem ze som ho kupil nie je to zrovna ten ram co mas ty ale je od frantu a mam tam 5th element a som nadmieru spokojny. Tu je link na foto: http://pokec.azet.sk/rraptor?…

6. 5. 2009 9:53 | odpovědět | citovat | #    
Martin

Ahoj.. nemá to moc vysoko střed????

6. 5. 2009 16:25 | odpovědět | citovat | #    
goodfella
goodfella

martin – rika mi to vic lidi, mozna to tak vypada, ale vubec mi to neprijde. castecne je to mozna proto ze pri zhoupnuti se posouva stred dolu :-)

7. 5. 2009 0:47 | odpovědět | citovat | #    
Martin

Tak při prohoupnutí se posouvá střed dolu určitě.. ale to snad u každýho kola s „pérem“ ne? tak hlavně že to funguje tak jak má :o)

15. 5. 2009 23:20 | odpovědět | citovat | #    
černoch

krása, gratulace!

davo.liska(na)seznam.cz | 19. 5. 2010 15:09 | odpovědět | citovat | #    
Lišák

Má pan Mrázek nějaký stránky?? Nebo něco takovýho??

19. 5. 2010 16:03 | odpovědět | citovat | #    
goodfella
goodfella

Lišák – nemá, bohužel

26. 8. 2011 7:33 | odpovědět | citovat | #    
JednaBen1

stránky má, mrkni na http://www.mrazek.com

Odpovědět ?
?
(Ochrana před spamem) ?

Nápověda | Smajlíci | * Zobrazí se na profilu

Nápověda

Vložení obrázku:

[img=http://www.server.cz/kde/je/obrazek.jpg Nepovinný popis k fotce]

Nahrát obrázek můžete například zde: http://img4.net

Video z Youtube: vlož pouze odkaz na video (např.: http://www.youtube.com/watch?v=4JfClvv0DFA)

12345 678 910111213 14151617 18192021 2223242627 282930

kalendář

květen
po út st čt so ne
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

celý kalendář »
přidat akci »

fórum

Petr Huňát:
Ahoj, prosím vás nemáte někdo kontakt na pořadatele nebo odpověd…

Mars:
Dneska jsme zde byli a většina dřevěnejch staveb je zničenejch a …

mazlik:
a ten závod z radyně bude v kolik?:)

Maaca:
V den otvíračky špičáku je to dost kolizní termín, nemyslíte?

celé fórum »

připojte se

odkazy

Ride2426.com/
Bike forum
ETbikez.com
Freeride bikes Plzeň
Bikestuff
Bike klan Rypáci
Bikehazard
3 Guys Production
ČeMBA - Česká mountainbiková asociace