Na neděli sme si domluvili zopáknout Špičák. Bohužel ráno doráží o jedno auto míň, škoda, ale zas tolik litovat nemusíte. Od rána pod mrakem a chladno, ale pořád doufáme v předpověď počasí, marně. Chvíli mrholí, takže si říkáme, že už to bude dobrý.
Potkáváme známý tváře, střídáme tratě. Jedu s bandou s Wénou, ale ty se po dojezdu odebírají na oběd, což mě se vůbec nechce. Jedu na lanovku, že někoho potkám cestou snad.
Sednu na sedačku, kouknu před sebe a vidím velkej černej mrak. Pořád doufám, že z toho nic nebude. Začíná mrholit, sem v klidu. Mrholení střídají kroupy, pořád sem v klidu. Ovšem za chvíli kroupy přidávají na intenzitě, k tomu i déšť no a ke všemu zastavili lano...výborný, říkám si.
Od výstupní stanice sjíždím do bufetu se na chvíli schovat. Některý nadšence to ale neodratilo a lítaj kolem. Pomálu přestává a tak si říkám, že se vydám na cestu. Chtěl sem jet „štrůdl“, asi bude vo držku ale zkusim to. Na morku nic moc teda, ale přežívam.
V klopenkách se potkáváme s Belekem, kterej chce jet vedle a pokecat...což ale netušim, chci objet louži, z leva...jenže v momentě kdy uhejbám před louží registruju Belekovo přední kolo, na levo ode mě. Ale tam už se nemůže vejít, takže výstup z trati, Belek strhává železnej kolík, jen to cinkne. Naštěstí sme oba ok, sorry kluku, příště hlásit no:-)
Dole jedu za Wénou, přečkat déšť. Píše Perry, jestli nezajedem na rybník...bohužel teda v tomhle případě rybník zajel na Špičák.
Vysíláme průzkumníky, aby zjistili jak je na tom trať, že bysme ještě jeli. Ti se vrací za deště a celý hnědý, fuj! No a pak už jen prší, teda až do doby, kdy vypnou lano. To je najednou jasno a sluníčko!
Fota čerpána od „fotofotříka“ z http://www.skocice.net/spicak_21_6_2009/ , díky!
Příště mě Járomíro prosim tě z tratě nevystrkuj takovým násilím
jo? to si udělal fakt drastickym způsobem Jo a taky si zapomněl napsat,
že neumíš jíst sušenky…ještě teď mam poprskanou „žábu“ od
lineckých polomáčených rohlíčků a taky napít ti příště nedam ty
lehkoživko
jo, kdybys nemel takovy zavodnicky tendence a nechtel se mermomoci prede me
narvat, neskoncilo to takhle…nemam oci na zadech ..aspon vis, ze priste
hlasit, ja te pusim …jinak teda ty bys 4X jezdit nemoh
vlastne sem zapomnel napsat, ze wena me taky malem sundal…prej objet
vnitrkem a malem sme vylitli oba, ste sileny