orientacne – http://www.mapy.cz/#… , poznavaci znameni je tan altan foto8 – najezd na tu zabavnejsi cast foto13 – pokracovani dal
11. 5. – Video z otvíračky nové tratě – Melounovky od 3 Guys Production
28. 11. – Promo video z FreeRapid Bikeparku od 3 Guys Production
21. 11. – Video z testování kamerový lanovky by 3 Guys Production
13. 11. – Filip Polc právě vyhrál 1.místo na Red Bull race v Japonsku. Gratulace
tip na aktualitu | další aktuality »
Máme u Plzně singletrek? Už to tak vypadá! Druhá půlka února už byla příznivější pro vejlet na kole, tak jsem se vydal jednu sobotu s klukama na xc. Tempo sem vzhledem k předchozím okolnostem zvolil velmi lehké a vyplatilo se!
Navrhnul sem se podívat jak pokračuje rekultivace odkaliště u Božkova. Už si to jedem po široký cestě kolem vodního kanálu, kluci daleko přede mnou a tu koukám odbočka do lesíka na vlnící se cestičku. Vypadalo to lákavě, takže neváhám! Zhruba půl metru široká, po vrstevnici mezi stromama klikatící se cestička, občas boule, najde se i klopená zatáčka! Fantastický!! Cestička je vysypaná drtí, přišlo mi to jako drť z demolice? Nevim, každopádně žádný louže, všechna voda proteče a cesta je tvrdá a pevná. Bohužel délka činí 500–700 metrů a vyjel sem o kus dál na stejný cestě, ze který sem sjel a pokračovali jsme.
Nedalo mi to a v tejdnu sem se tam vydal znovu, sám a v klidu to probádat! Najel sem stejně, celý jsem to projel asi 3× tam a zpět, rychleji a rychleji. Je to Vážně paráda! Říkám si, že to není možný, že je to jen takovej kousíček?! A ono ne! Vyjel sem na začátku – kde sem najížděl a přes vodní kanál je altán s lavičkama a stolem a hle! Hned vedle vidím nájezd na pokračování! Dál je to už jen kousek a ne tak zábavnej, ale i tak super!
Vyjel sem na lesní cestu u dalšího altánu a tam sem už pokračování nenašel, takže sem se vydal za nosem… k přivaděči, ten se dá podejít, dál lesama do Červenýho Hrádku, přes pole Na Zábělou, k Berounce, Bukovec, Chlum a pak už jen kolem řeky do Lobez a dom.
Co se týče singltreku – co jsem měl před rokem informace, měla se na jeho realizaci podílet ČeMBA. Jak dopadlo vyjednávání netuším, ČeMBA si prošla reorganizací, každopádně nakonec s tímhle singlem nemá nic společnýho. Každopádně by bylo super, kdyby se rozšiřoval a větvil dál! Daleko lepší ježdění než uválcovaná, 2 metry široká šotolina, nebo ještě líp asfalt!
orientacne – http://www.mapy.cz/#… , poznavaci znameni je tan altan foto8 – najezd na tu zabavnejsi cast foto13 – pokracovani dal
včera jsem tam byl, má to tak 300m nahoru a 200m dolu, povrch, mno, takovej celkem sypkej, nahoru se tomu moc nechce, ale když se to dolu pošle v kudle, tak to letí pěkně a má to zlou flow :) akorát škoda toho přenášení přes potůček v půlce, chtělo by to co nejdřív nějakej mostík… ale jako cíl lehké rychlé XC špílky po škole či práci ideál…
Dnes jsem tam byl. Doporučuji jet směr Letkov nahoru a zde se pak nachází další sešup. Po příjezdu dolů k rybníčku se dá jet doprava a zde je další sjezd. Takže cestiček je tam opravdu dost:) Jen hledat:)
No tý jo! Včera jsem si to tam po práci přišinul a nestačil se divit! Je to vážně super dílko. Tímto skládám poklonu stavitelům. Vpravdě, z toho, co se zde píše, čekal jsem to kratší. Já jsem zaznamenal tři části. První, jak již bylo řečeno(nejhornější a zároveň nejrychlejší) končí u potůčku bez mostu:) Po překonání potůčku volně navazuje další část, ta je krapet pomalejší, ale i tak super. Ta končí prakticky v nejnižším místě krajiny. Na jejím konci jsem se pak jal dát doleva a po pár desítkách metrů narazil na část třetí. Ta zpátky stoupá jakoby na horu a zhruba v půlce se dělí na dvě další větve(větvičky)! První prudce stoupá a druhá jakoby objíždí kopec zprava a následně stoupá podél skalek nahoru, kam se vrací na asfaltku, podél které protéká již zmiňovaný potůček. Když bych všechny tyto tři části sečetl, bylo by to podle mého odhadu něco přez 800 metrů. Co se týče materiálu, ze kterého je trek sypaný, je to lupek. To je vlastně odpadní produkt po těžbě uhlí. Kdo jezdí směr domažlice – tam je toho na začátku obce Zbůch celá hora.
No tý jo! Včera jsem si to tam po práci přišinul a nestačil se divit! Je to vážně super dílko. Tímto skládám poklonu stavitelům. Vpravdě, z toho, co se zde píše, čekal jsem to kratší. Já jsem zaznamenal tři části. První, jak již bylo řečeno(nejhornější a zároveň nejrychlejší) končí u potůčku bez mostu:) Po překonání potůčku volně navazuje další část, ta je krapet pomalejší, ale i tak super. Ta končí prakticky v nejnižším místě krajiny. Na jejím konci jsem se pak jal dát doleva a po pár desítkách metrů narazil na část třetí. Ta zpátky stoupá jakoby na horu a zhruba v půlce se dělí na dvě další větve(větvičky)! První prudce stoupá a druhá jakoby objíždí kopec zprava a následně stoupá podél skalek nahoru, kam se vrací na asfaltku, podél které protéká již zmiňovaný potůček. Když bych všechny tyto tři části sečetl, bylo by to podle mého odhadu něco přez 800 metrů. Co se týče materiálu, ze kterého je trek sypaný, je to lupek. To je vlastně odpadní produkt po těžbě uhlí. Kdo jezdí směr domažlice – tam je toho na začátku obce Zbůch celá hora.
Sorry za dvojí vložení. Ještě k tomu lupku. Materiíl je to pevný a skvěle propuští vodu. Byl jsem tam včera za deště a necákla ani kapka:) Jediné jeho negativum je, že nedrží moc kompaktně-nejde udusat jako třeba štěrk. Kdysi jsem měl brigádu, kde jsem s tím látal díry a opravoval lesní cesty. Prakticky vždycky se to vyjezdilo a materiál se vymačkal ven. Snad se to nestane i na treku. Všiml jsem si totiž, že při prudším projíždění zatáček, se materiál sune citelně do stran, tedy i ven. Ale nechci malovat čerta na zeď, třeba to vydrží věky:-D Každopádně je lupek velice levný a kolem Plzně se toho válí kupa, takže se může dosypávat a dosypávat:)…Suma sumárum, celý trek je výborný počin. Jak píše Maaca, po práci, po škole perfektní „odreagovávačka,“ která je dostupná všem:)
pěknej sinlgík s kořenama ved z krkavce taky jak se jel tenkrát mask freeride, od tý doby jsem ho nejel a mrzí mi to.
Chtěl bych jen opravit mylné informace, ten singlík se skládá ze tří částí a má to dohromady 1500metrů
| po | út | st | čt | pá | so | ne |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
| 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 | |||
Petr Huňát:
Ahoj, prosím vás nemáte někdo kontakt na
pořadatele nebo odpověd…
Mars:
Dneska jsme zde byli a většina dřevěnejch staveb