fórum

nové téma Hledat řazení
Řazeno .
Řadit od

Winterberg - první letošní lano!

Bikepark Winterberg ist geöffnet, herzlich wilkommen! Otvíračka padla na víkend 9tého dubna, Ovar hodil do éteru echo, naplnil svou káru pražskýma mlaďasama Kachnou a Márou, mne vyzvedli ve Varech a za pár hodin a cca 450 km(z Varů) jsme už ve Wintru na hliněném parkáči hledali vhodné místo na stan. V noci ve 2 se nám konečně podařilo ukotvit stan v šíleném větru a mohli ulehnout.

Ráno probuzení - stan úplně na blbým větrným místě a u hlavní silnice - no konec, dáváme do kupy bajky a fičíme pro permice. Hmm, vše vypadá vymazleně už na začátku parku. Od startu si dáváme na zahřátí „Continental track“, což jsou vyšejpované klopky s různými malými tablíky, lavicemi a podobnými skoky. Poté já chtěl hned na DH, slyšel jsem o něm samé superlativy. Mám trochu respekt, skoky objíždím, ale nejsou velké, pak se to pošle. DH je vcelku krátké - 1 km, najdete tu gapíky, dvojáky, rock gardeny a ke konci i větší drop do zatáčky. Velice zábavné DH, stylově mi rozhodně bližší než „rozemletej“ Klínovec.

Poté si jedeme odpočnout na nejvíc „umělou“ trať, co jsem kdy viděl, a to je „Giro free cross“ s délkou 1,3 km, v němž je 33 mega velkých zatáček s pár tably. Ke konci se mi začíná regulérně motat hlava a skoro nevím na kterou stranu točit, ale zážitek neskutečnej, té práce tam! Nechápu to, tohle jde snad jen v Německu. Zbytek dne drtíme víceméně DH, které je dle mne nejvíc.

Bohužel se nám rozstřeluje Kachna, pohmožděná ruka z velkýho dropu na Dháčku a nám ostatním je jasno že jeho ježdění je právě odpískáno.On hrdě: “ne zejtra to bude cajk, jezdí“ Končíme tak nějak se zavíračkou v půl 6tý. Bohužel na parkingu se není kde umýt, tak hodně v punku jdeme spát. Ovar se prý luxusně umyl z 1,5 litru český balený vody. V noci přijíždí můj varskej kamarád bikesparing Negga, to vnímám už ve spánkovým modu.

Ráno v neděli opět nahoru, beru to spíš na pohodu a na focení, spadnout nesmím, foťák za desítku je v kapse, samo na Dhčku to posílám jak kdyby tam nebyl, muhehe. Fotím park, kluky, něco se daří, něco ne, no pár jich na zveřejnění bude, na laně kecám se 45letým němcem se zkušnostma z megaavalanche, dovídám se spoustu zajímavých věci, jako že pár km od Wintru je těžká svěťáková DH Willingen a říká, že taky spadl na dropu na konci Dhčka.

Během dne zkoušíme i „Fun ride“ - trail protkaný dřevem, klopky, wallridy, dropy, prostě zábava. Kopíruje „Giro free cross“. Nevím, na mne nejvíc udělalo dojem DH a nějak se mi z toho dne vytratil lávkový „North shore“ i když lávky se mi líbí, prostě DH trať hrála tenhle trip svůj prim.

Málem bych zapomněl na „Slopestyle“, ale ten šel tak nějak zcela mimo nás - jen jsem to nafotil.

Neděli „Pražáci“ skončili dříve a po rozlučce jeli domů, my s Neggou ještě dozavírali park a taky vyrazili domů. Podtrženo, sečteno - super zážitky, legrace s mladejma, super akce, nejvymazlenější tratě co jsem kdy viděl, prostě sem se někdy vrátím, nejde jinak. Přišlo mi že celej park je více nakloněn pevňákům dirtařům, ano tihle si tady opravdu zablbnou dosyta, doporučuju ale všem!

Zpět na článek

Diskuze:
Winterberg - první letošní lano!

zagurai(na)seznam.cz | 13. 4. 2011 7:47 | odpovědět | citovat | #    
gaz

Viťas, fotky jsou fajne, jak jsem ti říkal, když bude světlo, tak to fotit bude.Lehce to doladit v nějakém fotoshopu a pohoda.Jsem celkem překvapený, jak ti to z toho foťáku pěkně vychází.

vitasko(na)seznam.cz | předmět: 2 Gaz: | 13. 4. 2011 11:29 | odpovědět | citovat | #    
Vitas blackbiker

hele vůbec nejsem spokojen s kvalitou fotek a už vůbec ne se svým (ne) uměním fotit, potřebuju hodně vysvětlit od zkušenejších-o víkendu s tím počítej. Foťák umí lepší fotky,fotograf zatím! ne:-)

13. 4. 2011 17:56 | odpovědět | citovat | #    
jiricipra

fotky jsou super! co bys s krabičkou od mejdla chtěl?! :-)

zagurai(na)seznam.cz | 13. 4. 2011 19:48 | odpovědět | citovat | #    
gaz

Vitas: Víc z toho nevyždímáš, spíš by to chtělo ovládnout některý s fotoshopů, tam se tomu dá výrazně pomoct, ale jak říkám, máš to pěkné i takhle, v syrovém stavu.Už se těším na víkendový pojezd, od neděle jsem nejezdil a už jsem nadržený jak stepní koza.

13. 4. 2011 20:57 | odpovědět | citovat | #    
goodfella
goodfella

PS je na editaci velkyho poctu fotek sebevrazda, ke vsemu se s tim naucit neni stranda :) zkus Zoner, jednoduchy ;)

vitasko(na)seznam.cz | předmět: dík kluci | 14. 4. 2011 0:52 | odpovědět | citovat | #    
Vitas blackbiker

Tak jste mne přesvědčili že pár fotek stojí za to-díky moc:-)Ono není lehký si ten bikepark užít a ještě fotit, ale to zná každej bajker-fotograf. A já opravdu jen zaznamenávám:-) 2 Gazman: víkend je jasnej!

18. 4. 2011 15:14 | odpovědět | citovat | #    
mr.antik

A co pumptrack?, maj tam? A co 4× – vidim ho tam na ukazateli?

18. 4. 2011 20:19 | odpovědět | citovat | #    
Jirka Cipra
Jirka Cipra

4X tam je. Jel jsem tam na tom festivalu Dirtmasters závody.. je poměrně lehká, hodně klopenek, asi něco jako ve stylu toho Fun ride či jak se jmenuje ten točivej trail..

Odpovědět ?
?
(Ochrana před spamem) ?

Nápověda | Smajlíci | * Zobrazí se na profilu

Nápověda

Vložení obrázku:

[img=http://www.server.cz/kde/je/obrazek.jpg Nepovinný popis k fotce]

Nahrát obrázek můžete například zde: http://img4.net

Video z Youtube: vlož pouze odkaz na video (např.: http://www.youtube.com/watch?v=4JfClvv0DFA)

12345 678 910111213 14151617 18192021 2223242627 282930

kalendář

květen
po út st čt so ne
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

celý kalendář »
přidat akci »

fórum

Petr Huňát:
Ahoj, prosím vás nemáte někdo kontakt na pořadatele nebo odpověd…

Mars:
Dneska jsme zde byli a většina dřevěnejch staveb je zničenejch a …

mazlik:
a ten závod z radyně bude v kolik?:)

Maaca:
V den otvíračky špičáku je to dost kolizní termín, nemyslíte?

celé fórum »

připojte se

odkazy

Ride2426.com/
Bike forum
ETbikez.com
Freeride bikes Plzeň
Bikestuff
Bike klan Rypáci
Bikehazard
3 Guys Production
ČeMBA - Česká mountainbiková asociace